Wat Is Cloudcomputing? - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant) thumbnail

Wat Is Cloudcomputing? - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)

Published Sep 14, 24
6 min read
[=headercontent]Diensten Voor Ontwikkeling Van Cloudtoepassingen - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)[/headercontent]

Het is belangrijk om te kiezen om de kwaliteit te waarborgen. In sommige situaties is een cloud omgeving niet realistisch. Bijvoorbeeld wanneer je zeer verwerkt en dit liever op je eigen servers hebt staan of wanneer je gebruikt. Je kunt in dit geval ook kiezen voor een private cloud oplossing.



Een goede cloud-dienstverlener zal dit voor je uit handen nemen. Check altijd wat de onderhoudsvoorwaarden zijn voor je een keuze maakt. De bij meer of minder gebruik, afhankelijk van het aantal personeelsleden en de benodigde ruimte op de cloud servers (TWS it bedrijf). Het werken met cloud servers is dus erg en gemakkelijk op- en af te schalen

Paessler Stapt Met Qbilon Verder In Analyseren It- ... - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)

Het zit soms bij de prijs inbegrepen maar soms ook niet. Het is erg belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken met je cloud-dienstverlener. Organisaties die hebben en/of organisaties waarbij het personeel veel onderweg kunnen veel baat hebben bij een cloud server, zodat het personeel kan werken. Als er gewerkt wordt met dan kan dat prima ingeregeld worden met een cloud server.

Organisaties die willen worden. Wanneer je een cloud-aanbieder kiest met prima voorwaarden, heb je er in principe geen omkijken naar. Het is natuurlijk niet in één artikel samen te vatten wat de mogelijkheden van de on-permise server en cloud server zijn. Je zou ze zelfs nog kunnen combineren. Zo heb je een stuk flexibiliteit van de cloud server en een stuk zekerheid van de on-permise server.

Of je kiest voor een cloud omgeving met een lokale mirror, of andersom. De mogelijkheden zijn eindeloos. Elke onderneming is uniek waardoor er altijd een stukje maatwerk bij komt kijken. Wil je met ons sparren over de juiste oplossing voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op.

Multicloud Versus Hybride Cloud: Wat Is Het Verschil? - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)

Over de definitie van de publieke cloud bestaat weinig discussie. De publieke cloud is de cloud van de hyperscalers. AWS, Google, Microsoft, Oracle of andere spelers bieden je afgemeten en flexibele diensten aan op hun infrastructuur. Je kan schaalbare opslag of rekenkracht afnemen, en hebt daarbij de keuze uit pure infrastructuur, of meer beheerde oplossingen.

De rekening volgt natuurlijk op een later tijdstip. Er is één constante: de cloudprovider is de eigenaar en beheerder van de IT-infrastructuur. Workloads worden verdeeld over de servers van de provider. Die voorziet efficiënte hardware, en verkoopt gevirtualiseerde rekenkracht aan klanten. Jouw virtuele machine met vier rekenkernen en 8 GB RAM draait misschien naast die van een concurrent op één krachtige machine met 128 kernen en 256 GB RAM.

On-premises, vaak afgekort tot on-prem, betekent letterlijk ‘op locatie’, verwijzend naar de eigen locatie van een onderneming. Soms gebruiken organisaties nog verkeerdelijk de term ‘on-premise’ zonder ‘s’, maar dat is fout en houdt inhoudelijk geen steek. On-premises infrastructuur kan je als een tegenhanger van publieke cloudinfrastructuur zien. On-prem hardware staat in de regel in het datacenter van de onderneming zelf.

Eigen ruimte kan je ook huren, in bijvoorbeeld een colocatiedatacenter. De colocatiespecialist houdt zich daar bezig met de stroomvoorziening en de koeling van de hardware, maar die beschouwen we nog steeds als on-premises. De organisatie heeft in ieder geval de volledige controle over de hardware. Servers worden besteld en samengesteld volgens de wensen van het bedrijf zelf.

On-premise: It-infrastructure In-house Beheren - True - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)



On-prem-infrastructuur staat vaak synoniem met een klassiekere IT-omgeving, waarin verschillende servers ieders concrete workloads ondersteunen. Ook modernere hardware-implementaties zoals hyperconvergedinfrastructure (HCI) zijn echter mogelijk in een on-prem-context, zolang de hardware door de onderneming zelf wordt beheerd. Private cloud is net als on-premises een tegenhanger voor publieke cloud, maar de insteek is anders.

De term private cloud heeft betrekking op de flexibiliteit van het aanbod, die vergelijkbaar is met de publieke cloud. Net als in de publieke cloud kan je in de private cloud virtuele machines alloceren op basis van je noden, en kan je workloads meer of minder pk’s toewijzen. Het belangrijkste verschil is dat de achterliggende infrastructuur niet gedeeld wordt met andere klanten maar – zoals de naam suggereert – privaat is.

Cloud Computing - Wat Is Het En Welke Lagen Zijn Er? - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)



Er zijn verschillende manieren om een private cloud te bouwen. Je kan dat zelf doen, met eigen hardware in je eigen datacenter of bij een colocatiespecialist. In dat geval draait de private cloud on-premises en komen de twee samen. On-premises hardware kan je inzetten zoals je wil, ook om een private cloud te bouwen.

Het betaalmodel is van ondergeschikt belang. Je kan ook servers huren indien je wil, zolang ze maar op een door jouw gekozen locatie staan, en jij de volledige toegang hebt. Bij on-premises infrastructuur ben jij de eigenaar van je servers. Private cloud is een model bovenop de IT-infrastructuur. Waar de private cloud draait en wie eigenaar is van de hardware, maakt niet zoveel uit.

Draai je één virtuele machine met acht rekenkernen op een server met 64 rekenkernen, dan staan de overgebleven 56 kernen te jouwer beschikking. Je kan ze inzetten wanneer je wil en ze worden op geen enkel moment toegewezen aan een VM van een ander bedrijf. Een private cloud werkt even flexibel als een publieke cloud.



Je kan bovendien meer of minder pk’s of opslag toewijzen aan een workload in de mate van het nodige, net als bij de publieke cloud. Het grote verschil: omdat de servers achter de private cloud exclusief gereserveerd zijn voor jou, moet die rekenkracht wel klaarstaan. it bedrijven. Heb je plots 24 extra kernen en 64 GB RAM nodig? Dan moet die klaar staan

Cybersecurity On Prem Vs Saas? - IT bedrijf TWS in Tienen (Vlaams-Brabant)

Dat duurt langer dan in de publieke cloud, waar de publieke cloudprovider steeds voor beschikbare rekenkracht zorgt. Omdat je die groeiruimte zelf moet voorzien, moet je een beetje overprovisioneren. Je betaalt zo niet alleen voor wat je verbruikt, maar voor een stuk ook voor de hardware die je in reserve houdt voor je groeiende verbruik.

Opschalen kan, maar niet à la minute zoals in de publieke cloud. In een puur on-premises context hangt alles af van de levertijd - TWS it bedrijf. Werk je samen met een private cloudpartner zonder puur on-premises infrastructuur, dan kan opschalen sneller gaan. Wanneer kies je nu voor de publieke cloud, wanneer een private cloud, en wanneer denk je bijkomen na over on-premises infrastructuur? Een model voor IT-consumptie Volledige ontzorging van de hardware Je configureert wat je nodig hebt Je deelt de omgeving op een veilige manier met andere klanten Altijd via een extern datacenter Een model voor IT-consumptie Functioneert voor een stuk zoals de publieke cloud De achterliggende hardware is privaat Workloads schalen ook flexibel, zolang de nodige hardware beschikbaar is Je kan harware zelf voorzien (on-premises) of met een partner in zee gaan Kan lokaal (lage latency) of in een extern datacenter Een model voor IT-hardwarebeheer Je plaatst eigen hardware op een zelfgekozen locatie Jij bent verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van IT-capaciteit Je kan helemaal kiezen hoe je on-premises hardware inzet (3-tier, HCI, private cloud…) Veelal in een eigen datacenter (lage latency), maar colocatie kan ook De publieke cloud blijft dus een slimme keuze voor onvoorspelbare workloads die snel moeten schalen

Omdat hardware niet gedeeld wordt, biedt dit model in theorie meer privacy en veiligheid. Dat kan belangrijk zijn voor partijen in de financiële sector of gezondheidszorg, die zich aan strenge regels moeten houden. Kies je voor private cloud bij een externe provider, dan is het verschil met publieke cloud eigenlijk niet meer zo heel groot.